Workshop kabel & leiding detectie


Workshop kabel & leiding detectie

GEPLAATST OP 26-02-2019

Uitnodiging voor de GRATIS workshop kabel & leiding detectie op 20-09-2019

Waarom
De preventie van graafschade blijft een zeer actueel item, hetgeen zelfs heeft geresulteerd in wetgeving voor grondroerders, de wet WION (Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten). De graafschades zorgen per jaar voor miljoenen euro’s aan directe reparatiekosten. De vervolgschades zijn in veel gevallen nog veel groter. Verreweg de meeste schades worden veroorzaakt door graafmachines. In Nederland graven er dagelijks ong. 15.000 graafmachines, waarvan 1 op de 5 machinale graafwerkzaamheden schade veroorzaakt. Ondanks de wetgeving neemt het aantal schades niet af, maar juist toe! Het wordt in de grond steeds “drukker”. Het aantal kilometers aan kabels en leidingen neemt nog steeds toe. Bijzonder is dan dat de meeste mensen het gebruik van detectie apparatuur zoals kabelzoekers maar omslachtig vinden; ze hebben immers tekeningen maar kunnen er vaak niet goed mee overweg. Dit komt door te weinig ervaring en/of motivatie. Helaas zijn de tekeningen ook niet altijd correct. Het Kadaster is verantwoordelijk voor het aanleveren van tekeningen middels een KLIC-melding (Kabels en Leidingen Informatie Centrum). In de praktijk komt het te vaak voor dat de KLIC-meldingen incompleet zijn of zelfs niet kloppen. Door middel van detectieapparatuur met hoge betrouwbaarheid is Kabel Meet Techniek-Services (KMT Services) in staat de ondergrondse infra in kaart te brengen. De scholing gaat in op hoe een kabel is detecteren, te traceren en te volgen. Vastlegging door middel van data logging in combinatie met GPS en software.

Workshop
Tijdens deze workshop wordt zowel theorie als praktijk behandeld over het gebruik van een kabelzoeker. Tevens zullen we jullie de laatste innovatie op gebied van kabelzoekers laten zien, nieuwsgierig bekijk dan deze link.
Voor het praktijk gedeelte kunt u uiteraard onze kabelzoekers gebruiken of u kunt uw eigen kabelzoeker mee nemen, merk en type maakt niet uit.
Tevens willen we de deelnemers een unieke kans geven om uw apparatuur te laten controleren en te certificeren tijdens de scholing.
Let op dit moet vooraf aangegeven worden vanwege capaciteit op de service afdeling, kosten van de certificering zijn op aanvraag en beschikbaarheid.

Aanvangstijd & locatie
De inloop is op vrijdag 20-09-2019 om 9.00 uur en de aanvang is om 9.30 uur en we stoppen om 16.00 uur.
KMT Services zorgt uiteraard voor een voedzame lunch.

Het adres:
Kabel Meet Techniek-Services B.V.
Van der Kunstraat 10
4251 LN Werkendam

Heeft u interesse?
Meldt u dan aan op onderstaand email adres.

Met vriendelijke groet,

Pieter Zuidgeest
Kabel Meet Techniek – Services BV
T: 06-53364890
E: pieter@kmtservices.nl