15-05-2020 Workshop kabel & leiding detectie: Geannuleerd wegens Corona maatregelen RIVM


15-05-2020 Workshop kabel & leiding detectie: Geannuleerd wegens Corona maatregelen RIVM

GEPLAATST OP 04-03-2020

In verband met de Corona maatregelen vanuit het RIVM wordt de training van 15-05-2020 geannuleerd. Naar verwachting zal deze opnieuw gegeven worden in september. Wij informeren u zo spoedig mogelijk over de nieuwe datum

Workshop Kabel & Leiding detectie 

Waarom deze Workshop?
De preventie van graafschade blijft een zeer actueel item, hetgeen zelfs heeft geresulteerd in wetgeving voor grondroerders, de wet WION (Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten). Graafschades zorgen per jaar voor miljoenen euro’s aan directe reparatiekosten. De vervolgschades zijn in veel gevallen nog veel groter. Verreweg de meeste schades worden veroorzaakt door graafmachines. In Nederland graven er dagelijks ongeveer 15.000 graafmachines, waarvan 1 op de 5 machinale graafwerkzaamheden schade veroorzaakt. Ondanks de wetgeving neemt het aantal schades niet af, maar juist toe.

Onder de grond wordt het hierdoor ook steeds drukke. Het aantal kilometers aan kabels en leidingen neemt nog steeds toe. Het Kadaster is verantwoordelijk voor het aanleveren van tekeningen middels een KLIC-melding (Kabels en Leidingen Informatie Centrum). In de praktijk komt het te vaak voor dat de KLIC-meldingen incompleet zijn of soms zelfs incorrect.

Door middel van het gebruik van detectieapparatuur met hoge betrouwbaarheid, kunt u de ondergrondse infra juist in kaart te brengen. Om de apparatuur zo goed mogelijk te gebruiken, is een gedegen basiskennis een must. Onze workshop gaat in op hoe je een kabel kunt detecteren, traceren en kunt volgen. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je door middel van data logging in combinatie met GPS en software rapportages kunt maken.

De workshop bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte. Voor het praktijk gedeelte kunt u onze kabelzoekers gebruiken maar u kunt uw eigen kabelzoeker meenemen. Deelnemers bieden wij daarnaast een unieke kans geven apparatuur te laten controleren en certificeren tijdens deze dag. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, horen wij dit graag voorafgaand aan de workshop zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Prijs: €195,- exclusief BTW per persoon inclusief koffie/thee/fris met wat lekkers en een uitgebreide lunch. 

Tijden: van 9.00 tot 16.00 uur

Locatie: Van der Kunstraat 10 te Werkendam

Interesse? Meldt u aan via kim@kmtservices.nl met uw naam en het aantal personen