Scholing graafschade voorkomen


Scholing graafschade voorkomen

GEPLAATST OP 28-06-2016

Cursus Graafschade voorkomen & Kabels en leidingen lokaliseren volgens de WION-wet

Er gebeurt veel in de grond.  Het kadaster doet er alles aan de informatie van het ondergrondse infra netwerk zo goed mogelijk in kaart te brengen. Opdrachtgevers, beheerders en grondvoerders worden geacht graafwerkzaamheden professioneel uit te (laten) voeren. Toch gaat het nog vaak mis en zijn er jaarlijks veel incidenten binnen met graafschade.  Buiten het feit dat het onveilig is om niet volgens de WION-wet te handelen, komt u voor hoge onvoorziene kosten te staan als het mis gaat.

 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die direct betrokken is bij graafwerkzaamheden: de grondwerker, de machinist,  hovenier maar ook de voorman of uitvoerder. Veilig werken is hierbij erg belangrijk. Na de cursus weet de deelnemer wat de praktische gevolgen zijn van de wet- en regelgeving en hoe hij zorgvuldig kan graven.

Voor wie:  Werknemers die in de GWW werkzaam zijn als grondwerker, machinist, voorman of uitvoerenden meer willen weten over zorgvuldig graven en het voorkomen van schade aan ondergrondse kabels en leidingen.

Inhoud:     

Toelichting wetgeving

(digitale) Klic-melding

Zorgvuldig graven

Kabelherkenning

Toelichting lezen kabels en leidingen opsporen in het veld met detectie apparatuur en informatie wat te doen bij schade?

 

Certificaat:  Wanneer de toets voldoende wordt afgerond, ontvangt u een certificaat.